2011. február 11.

Itt megtalálhatjátok kedvenc olvasmányaimat, melyekről elmondom a személyes véleményemet, illetve megtudhatjátok miért fontosak számomra.
A lista folyamatosan bővül.

Stephen King – Az írásról
Ezt a könyvet Stigutól kaptam kölcsön, és nagyon érdekes olvasmány volt. Sok hasznos tanácsot, de legfőképpen önbizalmat adott. Örülök, hogy a kezembe akadt. Persze Stephen King angolul ír, és a mi nyelvünk abszolút más világ, de azt hiszem, hogy az alapszabályok, amelyeket King lefektetett és megosztott ebben a könyvben, megszívlelendők. Nem csak tanácsokat ad, hanem elmeséli, hogyan vált íróvá, miként tette meg az első lépéseket.
A legjobban az a rész fogott meg, amikor a balesetéről beszél, arról, hogy utána milyen kín volt tolókocsiban ülve újra a számítógép elé ülni és megpróbálni visszatérni a régi kerékvágásba. Az íráshoz elsősorban kitartás kell, és nem szabad, hogy bármi is kizökkentsen. Azt hiszem, erre a kijelentésre fogja Stigu és Atyus azt mondani: „Tessék sokszor visszaolvasni!”
Stephenie Meyer – Twilight Saga
2009 novemberében kerültem kapcsolatba ezzel a négykötetes sorozattal. Nagyon nagy hatást gyakorolt rám, olyannyira, hogy ezen könyvek hatására ragadtam tollat és szorongatom azóta is szinte megszállottan az ujjaim között. Azt hiszem, bármennyire is rossznak tartom a kötetek fordítását, mindig a kedvenc könyveim közé fogom sorolni őket.
Sokáig a New Moon volt a kedvencem a sorozatból, de mára ez megváltozott, hiszen az Eclipse lépett elő abszolút favorittá. Számomra ez a rész nem Edward és Jacob harcáról szól, hanem az élet egy olyan elágazásáról, ahol bármelyik úton is indulunk tovább, mindenképpen elveszítünk valami igazán értékeset. Ez az életben gyakran előfordul, sokszor kényszerülünk választásra, és az idő általában nem igazolja vissza a döntéseink helyességét.
A kedvenc részem mégis a Breaking Dawnból való: amikor Jacob engedélyt ad Edwardnak, hogy átváltoztassa Bellát. Igaz, hogy ezt a részt nem írtam még meg Edward szemszögéből, de ha kivárod a Szerelmünk gyümölcse című történet harmadik, befejező fejezetét, akkor megtudod, hogy miért.
{lang: 'hu'}
Szólj hozzá!