09
márc
 | 

Remember me – Emlékezz rám, mert megváltoztattalak!

Sziasztok!

A régi főblogomról, az And then foreverről áthoztam egy régi bejegyzést. :) Egy kis beszámolót a Remember me című filmről.

Íme:

2010. május 7.:

Aznap, reggel 9-től matek ZH-t írtam, úgyhogy Sopronból indultam Pestre, hogy láthassam Robert legújabb filmjét, a Remember me-t. Viszontagságos út volt ez, és még életemben nem futottam ennyit pasiért, de megérte! :)

A film kezdete előtt kb. fél órával (14:35-kor) szálltam le a vonatról. Az állomásról úgy robogtunk Krisszel, mint akiknek az élete múlik rajta, de odaértünk! :) Jó kis vágta volt! :)

Három órakor kezdődött a film, és természetesen minket az előzetesek is érdekeltek, hiszen az Eclipse bemutatót nagyon vártuk. Úgyhogy ezért rohantunk lóhalálában. :)

A többiek, Stigu, Unió és Fummie a mozi előtt vártak ránk. Mikor túl voltunk a szokásos, hangos üdvözlésen, berobogtunk az ötös terembe. Egymás kezét szorongatva vártuk először a bemutatót, aztán a filmet.

Előtte Stigu már látta az előzetest, és reméltük, hogy azért Rob filmje előtt csak beteszik, de nem! Na, mindegy!

Amikor egy másik mozi előzetese előtt megjelent a Summit felirat, mindannyian izgatottan szorítottuk meg a mellettünk ülő kezét, de csalódnunk kellett… Aztán elkezdődött a várva várt film. (Előzetes sehol. :( )

Stiggel egész idő alatt egymás ujjait ropogtattuk, és amikor Robert fedetlen háta betöltötte a képernyőt… abban a pillanatban teljesen szétestünk. :)
A film végén pedig mindannyian hullattunk pár könnycseppet Tylerért. Ki többet, ki kevesebbet.

„Bármit teszel, jelentéktelen lesz, de nagyon fontos, hogy megtedd.”

/Mahatma Gandhi/

Az élet nem mindig könnyű. Akár megvan mindened, akár jómódból származol, akár nem. De van valami, amire ez a film felhívja a figyelmet, és mivel Robert nagyszerű színész, ezért át is jön a mondanivaló:

Mindannyian hatással vagyunk más emberek életére, akár a metrón futunk csak össze az illetővel, akár egy fedél alatt élünk vele.

Tyler EGYMAGA megváltoztatja a családja és a barátnője életét.
A fiú csupán egy kis porszem, egyetlen jelentéktelen ember, mégis hatással van a létezése másokra, ahogy mindannyiunké.
Van, akié tömegekre és van, akié csak egy kisebb csoportéra. DE HATÁSSAL BÍR! JELENTŐSÉGGEL!

Számomra ezt mondta ez a film, erre hívta fel a figyelmemet, ezt mutatta meg, és valahol én még figyelmeztetésnek is vettem:

„Minden olyan lépésünk, amelyet az életben teszünk, ahhoz az úthoz hasonlít, amelyet a csúszó-mászó féreg tesz meg a homokban: barázdát hagy maga után.”

/Alexandre Dumas/

Egy ember, Robert Pattinson nekem személy szerint megváltoztatta az életemet, és nagyon jó barátokkal hozott össze úgy, hogy még a létezésemet sem sejti. Csak egy ismeretlen arcot jelentek számára a rajongó tömegből. De mégis Ő az oka, Neki köszönthetem, hogy írni kezdtem és életre szóló barátságokat kötöttem.

- Köszönöm, Rob! – Ha majd egyszer személyesen találkozom Vele, akkor biztos, hogy ez lesz az első dolog, amit elmondok Neki! :)

Remélem, tetszett ez a kis egyperces a filmről! :)

Szép estét Nektek! :)

Szeretettel:
Aby <(@ˇvˇ@)>


{lang: 'hu'}
4 hozzászólás
 1. Stiga szerint:

  Oh, Csajszi!!

  Mennyire igaz, mindig is mondtam én :)

  Annyira várom már, hogy megint egymás kezét szorongathassuk az Eclipse alatt. Tegnap, mikor anyával színházban voltunk, és megjelent a színpadon Sziszkó, az ő kezét szorongattam, de nem volt ugyanaz, mint mikor veletek (veled) teszem ezt. Talán mert ő nem éli át ugyanazt, vagy nagyjából hasonlót, mint én.

  A Rob-hatás tényleg nagyon durva, és remélem, hogy egyszer valahogy, valamilyen úton megtudja majd, hogy mit indított el, hogy milyen hatással volt ránk, és egy picit talán örül majd neki. Erről jut eszembe, kész van már a levél???? Esetleg ez is benne lehetne…

  Na, megyek írok tovább (vagy elkezdem legalább).

  Puszi: Stigu _@/”

 2. zsuzsa szerint:

  Drága ABY!
  Köszönöm a Gandhi idézetet! A film alatt próbáltam megjegyezni,mert nagyon tetszett,persze nem tudtam.
  Aztán elfelejtkeztem róla,hogy utána nézzek.Köszi NEKED! Mindig megtudsz lepni valamivel!

 3. Stiga szerint:

  Szia Cica!

  Muszáj még egyszer írni ide, pedig egyszer már megtettem… :)

  OMG, az a hát, meg mikor azt mondja, punci. :D Nagyon nagy volt a film, és hihetetlenül kellemesen szét bírtuk törögetni egymás kezét. :))

  Nagyon várom már a Bel Amit, meg a WFE-t (most hirtelen nem tudom, melyik lesz előbb, de talán az elefántok), és ősszel a DB-t. :) Addigra beizzítjuk őket, hogy ne egymás kezét kelljen szilánkosra törni (bár Rob nem szereti megnézni magát a képernyőn). :D

  Pusz, megyek, javítalak. :) :heart:

  • Aby szerint:

   Szia Cica!

   Nekem meg erre muszáj válaszolnom, ha már az előzőre nem tettem. :D Első kérdésem: DB-t??? Itt meghaltam. :D Második kérdésem: elefántok? Nem csak Rosie van benne? :) Taylor ebből a szempontból más tészta, ő szereti magát viszontlátni a vásznon. :P Talán, ha megkérjük, lesz olyan édes, és mindkettőnk kezét megfogja. :D

   Én is nagyon várom már, hogy egy újabb őrült csajos moziélménnyel legyek gazdagabb. :D Ez az idei jó év lesz. :P

   Na, cupp, én meg megyek írni. :) :heart:

Szólj hozzá!