29
szept
 | 

Taylor Lautner, elhurcoltad a szívemet!

Sziasztok!

A hétvégén a Broadway Fesztivál mellett jutott időnk arra is, hogy megnézzük Taylor legújabb filmjét. Igaz, ehhez nagyon korán kellett kelnünk, de kezdjük az elején! :)

2011.09.24.:

Szombaton 7.30-kor keltünk, aztán gyors – nem villámgyors – készülődés után elindultunk a Westendbe. Judittal az aluljáróban futottunk össze. Szerencsére, mert a vízesés, amit megbeszéltünk találkozási pontként, nem működött. :) Judit állítása szerint felismerte volna, de jobb volt ez így. :D

Eljutottunk a jegypénztárig, és Stigu kérte a jegyeket. Szerencsétlen srác, aki a gép mögött ült, szerintem azt sem tudta, hol van.
„Az Abductionre kérnék három jegyet” – így Stigu. A fiú egy pillanatra elgondolkodott, aztán visszakérdezett: „Mire?!” Stigu lefagyott egy századmásodpercre, aztán a szemei villámgyorsan körbeforogtak, és felfedezte a posztert, megkönnyebbült sóhaj, aztán egy halvány mosoly kíséretében kinyögte: „Az Elhurcolvára.”

Tudom, hogy mi magyarok előszeretettel adunk hülyébbnél hülyébb címeket a külföldi filmeknek, sőt lelkesen szinkronizálunk, és bocsássa meg a világ, ha hálát rebegek az égnek, hogy ez utóbbiról leszokni látszunk, és amiért ezt a filmet is eredeti hanggal láthattam, illetve amiért nekem a címe mindig is Abduction marad.

Miután megvettük a popcornt – itt nem volt félreértés –, besétáltunk a terembe és vártuk a filmet. Aki még nem látta, az NE OLVASSA TOVÁBB A BEJEGYZÉST, mert ezután jön a spoiler. :)

Összességében nekem nagyon tetszett a film, de voltak benne olyan részek, amik kevésbé. Kezdjük azzal, ami tetszett. :)

Amikor megláttam Taylort a kocsi szélvédőjén utazni, felnevettem, aztán kedvem lett volna vele együtt kurjongatni, amíg bele nem bukfencezett a fűbe. Reggel póló nélkül ébredt a gyepen, irtózatos fejfájással. Gyönyörű felsőtest, ezt nincs mit ragozni. Aztán megérkezett Jason (Jason Isaacs), vagyis  Kevin, az édesapa. Láthatóan nem tetszett neki, hogy a fia kimaradt éjszakára, így hazaérve bokszoltatta a felelőtlen kölyköt. Na, ez a jelenet az egyik kedvencem a sok közül. Azok a félmosolyok, amiket Taylor megejt, mikor látszólag nyerésre áll. :ahha:
Tetszett a póló szaglászás, egy tinédzser fiú pontosan így viselkedne, ha váratlanul becsengetne a szomszéd csaj, aki régóta tetszik neki. :) Ráadásul nagyon édes volt. :D

Egyébként nagyon jól össze volt rakva az egész film. Tetszett, ahogy a kirakós darabjai a helyükre kerültek. Nathan bizalmatlansága a szüleivel szemben, életszerű volt, viszont mélységesen fájdalmas lehetett neki, hogy Kevin és Mara az ő baklövése miatt haltak meg. A jelenet, amikor Nathan rájön mindenre és szóvá teszi az állítólagos anyjának, majd Mara átöleli, Nathan pedig eltolja magától, szívszorítóan szép.

A vonaton a bunyó is nagyon jó volt, a szemüveg eltaposása vitte nálam a pálmát: lúzerül vagány volt. :D Csupán egy kérdésem van: ennek a fiúnak nincs másik bakancsa? Méregdrága autó és egyetlen bakancs? Hogy van ez? Vagy lenyúlta a forgatásról? :P

A csókjelenet szintén az egyik kedvencem, tekintve, hogy Claire-t képzeltem oda. :D Szerencsére Lily profilból eléggé hasonlít rá. :)
Az is nagyon tetszett, ahogy Nathan megpróbálja a saját kezébe venni az irányítást és egymaga elbánni a rossz fiúkkal, igazán okos kölyök. :)

Most pedig jöjjön a feketeleves. :) Ami nagyon, de nagyon idegesített az egész film ideje alatt, az Lily Collins szemöldöke. Vetekszik Rose-éval, ami azért lássuk be, nem kis dolog. Azóta gúnynevet is kapott: Miss Szemöldök. Borzalmas!
A film néhol nem nélkülözte a kliséket, például a végén, amikor elsétáltak a naplementébe. Ültem, és kifejeztem nemtetszésemet, hogy most ez mi?! Úgy volt, hogy Dr. Bennett kint várja őket. De Stigu megnyugtatott, hogy valószínűleg nem a naplementébe, hanem csak a stadionból sétáltak ki. :D A másik ilyen, kicsit csöpögős rész számomra, amikor Dr. Bennett azt tanácsolta Nathannek, hogy maradjon Karen mellett, és erre Nathan azt válaszolta: „Megérdemli.” De azt hiszem, a Lily Collinsszal szembeni ellenszenvem volt az oka, hogy ezeket a részeket nem tudtam igazán élvezni. Végeredményében egy nagyon jó filmet láttam, és még jó párszor meg fogom nézni, közben pedig igyekszem kizárni Miss Szemöldököt a tudatomból. :)

Remélem, mindenkinek kedve támadt másfél órán keresztül Taylort bámulni a vásznon! :)

Szép napot Nektek! :)

Szeretettel:
Aby <(@ˇvˇ@)>


{lang: 'hu'}
4 hozzászólás
 1. Mile Judit szerint:

  Szia Drága!

  Nagyon jó beszámolót írtál Aby, nekem is nagyon tetszett a film! :D
  Még ennyi idősen is nagy örömet okozott Taylor látványa, azok a jelenetek szintén elnyerték a tetszésemet! :D
  Ahogy megbeszéltük még megnézzük együtt, de már Anitát is visszük magunkkal! :D
  Remek hétvége volt! :)
  Puszi: Judit

  • Aby szerint:

   Szia, Anyu!

   Azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy Taylor látványa mindenkire üdítően hat; jobb, mint egy ráncfelvarrás! :D
   Igen, nagyon remélem, hogy játszani fogják még akkor, és akkor Atyus sem marad ki az élményből! :)
   Már nagyon várom azt a könyvbemutatót! :D
   Nagyon jó kis hétvége volt, ahogy eddig mindegyik, amit a banda együtt tölthetett! :)

   Puszi:
   Aby < (@ˇvˇ@)>

   Ui.: Remélem, jövőre is eljutunk a fesztiválra! :)

 2. Stiga szerint:

  Cica!
  Hát, ez nagyon jó volt. :) Imádtam, ahogy leírtál benne :D De tényleg (nincs irónia a betűimben) :D

  A hétvége nagyon jó volt, nem sokat pihentünk, most pörgősre vettük a figurát. :)

  Örülök, hogy együtt örömködtünk a musical egyik otthona előtt, illetve a moziban is! :)) Nemsokára BD!!!! (és előtte/utána újra Elhurcolva – vissza kellett tekernem, hogy mi is a magyar cím :D )

  Pusszancs: Stigu _@/”

  Ui.: Megyek, véleményezem a versedet, és írok kicsit az Aposztrófos bejegyzéshez is. :)

 3. Aby szerint:

  Szia, Cicc!

  Szerintem is jól sikerült a leírásom, örülök, hogy tetszett. :D
  Ne aggódj, profi vagyok, már a betűidből is kiérzem az iróniát. :P

  Szerintem ránk is fért a pörgés, legalábbis rám mindenképpen. :)

  Nagyon jól éreztem magam, nagy élményt jelentett nekem a fesztivál. :) Örülök, hogy osztozhattam veled ebben a szenvedélyedben is. :)

  Igen, nemsokára BD!!! Végre! :D Tuti, bőgni fogok! :D Már nem azért, mert újra el fogjuk törni egymás ujjait, hanem úgy egyébként. :D (Most nem lesznek rajtam gyűrűk! :D)

  Pussz:
  Aby < (@ˇvˇ@)>

Szólj hozzá!