23
nov
 | 

Sziasztok!

Meghoztam hát a beszámolót a Stigunál töltött hétvégéről, illetve mellé egy meglepetést. :)

De talán kezdjük az előbbivel! ;)

Eseménydús hétvége Stigunál

2011.11.18-2011.11.20.:

Az elmúlt hétvége nagyon zsúfolt volt: egyrészt pénteken és szombaton is moziba ment a csapat, az Abductionre és a Breaking Dawnra, illetve szombaton délután zajlott az Aposztróf Kiadó Új dimenziók című antológiájának könyvbemutatója. :)

De haladjunk csak sorjában! :)

Először is köszönöm szépen csajok, Stigu, Atyus, Judit és Saccka, ezt a fergeteges hétvégét! :) Cica, Neked pedig külön köszönet jár a vendéglátásért! :) Remélem, minél előbb együtt lehetünk így megint! ;)

Péntek:

Pénteken délután felkerekedtem, és bőröndöstül, laptopostul felszálltam a pesti buszra. Judit a Népligetben várt, és miután megmutattam neki az Atyusnak készíttetett Jacobos párnát, elindultunk a zuglói állomásra Atyusért. :)

Mikor megláttuk a zebra másik oldalán, majdnem sikerült elüttetnem magam a villamossal. :P De az anyukám volt olyan szemfüles, és arrébb húzott. :) Miután Judit megmentett, beültünk a közeli Mc Donald’sba és vártuk, hogy Stigu is megérkezzen. :) Nem is olyan sokára – jó társaságban csak úgy repül az idő –, teljesen darabjaira esve ő is befutott, és elindultunk az Aréna Plázába Abductiont nézni. :) Atyus még nem látta, és az ő kedvéért, na meg, mert egyikünknek sem volt ellenére, hogy újra megnézzük a filmet, ezzel indítottuk a közös hétvégét. :) Nagyon-nagyon örültünk neki, főleg Atyus, hogy még nem vették le a mozik a műsorról. :)

Még mielőtt beálltunk volna a sorba, Stiguval teljesen megvesztünk a BD-poszterek láttán. Stiguból előtört a Jane-én, és mindennemű lelkifurdalás nélkül takarta ki a képről Bellát. :) Ennek bizonyítékát a bejegyzés alján található slideshowban láthatjátok. :) Az arcomat rejtélyes módon sikerült összekoszolnom, pedig Stigu volt az, aki odabújt Edwardhoz. :D Ki érti ezt? :)

Ezután Stigu Judit kérésére tesztelte a pénztárban ülő fiatalembert, aki sikeresen vette az akadályt, nem úgy, mint a múltkori alany. Viszont kissé bizonytalanul kérdezett vissza az idétlen magyar címmel… 8-|

A mozi büféjénél csalódottan nyugtáztuk, hogy nem poharat, hanem farkastetkós és Cullen-címeres világítós kulcstartó jár a BD-menühöz. :cry: Miután kiszomorkodtam, kihisztiztem magam, beszereztem egy Cullen-címereset. :D

A helyünket elfoglalva Stigu szíve leállt egy pillanatra, mert elöntötte a pánik, hogy BD-t fogunk nézni. :hihi: Miután rádöbbent, hogy mégsem, sikerült újraindítania. :D Saccka, aki az Arénában csatlakozott hozzánk, szintén azt hitte, hogy a Breaking Dawnt nézzük. :hihi: (Csak egy cseppet volt szétesve a társaság. :) ) Végül Saccka persze egyáltalán nem bánta meg, hogy látta Taylor legújabb filmjét, sőt imádta! :) Minden jó, ha jó a vége! xD Természetesen nekünk, Juditnak, Stigunak és nekem sem okozott csalódást, akik már sokadszorra láttuk, de a Cicafiúnak sikerült megzavarnia minket azzal, hogy a jobb kezén hordja az óráját. :D Miss Szemöldökről pedig szinte tudomást sem vettünk. Atyus a csókjelenet közben a kezével kitakarta, hogy ne rontsa az élményt. :D

Mozi után Stiguhoz mentünk, aki ez alkalommal befogadta a csapatot. :)

Pillanatok alatt belaktuk a számomra régi ismerősként üdvözölt piciny szobát, majd átadtuk Atyusnak a születésnapi ajándékát: a Jacobos párnát. :) Erről szintén látható egy kép a slideshowban. :) Lehet irigykedni! :P Én is ezt teszem. :)

Századszorra is Boldog születésnapot, Baby! ;)

Az este további részében volt egy kis Stigu-Saccka-féle éneklés – ezúttal csak mértékkel –, videózás: megnéztük Stigu táncvizsgáját, aminek még lesz jelentősége a Frantic love című történetemben. ;) Közben nassolgattunk, és megállapítottuk, hogy a szükséges kajamennyiséget megint sikerült elszámolni. :)

Aztán sok jó ember kis helyen is elfér alapon nyugovóra tértünk. :) Stigu, Atyus és én aludtunk egy ágyban, Judit és Saccka pedig megosztották a matracot. :) Mindkét éjjel nagyon jól aludtam, szóval Cica, legközelebb is száműzzük a plüssöket! :D

Szombat:

Szombaton fél 10-kor Saccka öccse ébresztett minket, mert élőben is megcsodálhatott egy igazi, brazil szappanopera hősnőt. Úgyhogy végérvényesen lemondtam arról, hogy bármelyik közös találkozó reggele ne egy rokon telefonjával induljon. :@ A kezdeti kómás állapotok után előkerültek a régi klasszikusok: Esmeralda, Paula és Paulina és társaik, ifjúságunk remekei. :D

Ezután mindenki lázasan készülődött, hogy a fotókon emberinek tűnjön, és Atyusnak ne kelljen órákig retusálnia őket. :D Már majdnem teljes harci díszben jóízűen elfogyasztottuk a kiadós ebédet, amit Stigu anyukája készített nekünk. :) Nem tagadom, hogy én csakis a húsleves miatt járok hozzájuk! :D Aztán elindultunk a könyvbemutatóra. :)

Stiguval a Corvin Művelődési Házat már-már régi ismerősként köszöntöttük. :) Jómagam immár harmadik alkalommal vehettem részt az Aposztróf Kiadó hasonló eseményén, és mint mindig, most is nagyon jól éreztem magam. :) (Stigu sajnos a Szó-kincs 2011 című kötet bemutatójakor táboroztatott.)

Most is hangulatos kis műsorral fűszerezték a nívós eseményt: a Dre nevű duó kortárs költők verseit adta elő megzenésítve két gitár és énekhang segítségével. :) A blokkok között pedig ők olvasták fel a győztes novellákat. Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy mindhárom megérdemelte az I. helyet. :)

Majd a Corvin Művelődési Ház igazgatónője, Szabó Csilla felolvasta a bekerült szerzők neveit (köztük Stigut és engem is) és művek címeit, majd Nagy Milada, az Aposztróf Kiadó képviselőjével közösen átadták a díjakat. Köztük én is átvehettem a súlyos könyvcsomagot. :) A kötetben szereplő két novellám: az Önzetlenül és az Összetörve az Aposztróf Kiadó különdíjában, 15.000 Ft-os könyvcsomagban részesült. :)

Ezúton is köszönöm az Aposztróf Kiadónak a lehetőséget és a díjat. :)

Különösen nagy megtiszteltetés ez számomra, hiszen az idén 130 pályamű közül válogatták ki a kötetben szereplő 57-et. (Tavaly ez a szám 87 volt.)

A műsor után dedikálgattunk, megnéztük az állványokat, melyeken a kötetből szerepeltek idézetek. Az én novelláimból négy részletet ragadtak ki. :) Majd különböző formációkban összeálltunk egy-egy csoportképre. :)

Kelly Olvasnak ezúton is nagyon köszönöm, hogy eljött/eljöttek. :) Remélem, jól érezted magad. :) Sokat jelentett nekünk, hogy ott voltál és megoszthattuk veled az újabb siker örömét. :)

Aki esetleg szeretné a polcán tudni ezt az igényesen összeállított, gyönyörűséges kötetet, az itt megrendelheti: Új dimenziók. :)
Higgyétek el, hogy élőben még sokkal, de sokkal szebb, mint a képen. :)

A bemutató után a Westend felé vettük az irányt, hogy végre láthassuk a Breaking Dawn első részét. Megkávéztunk, nézelődtünk, aztán a jegyek átvétele után lézengtünk még egy kicsit. Stigunak nagyon gyanús volt, hogy minden simán ment, de szerencsére később sem csúszott be semmiféle baki. :)

A büfében egy hirtelen támadt megérzésre hallgatva átálltam egy másik sorba, mert biztosra vettem, ha ugyanolyan kulcstartót kapnék, mint előző nap, akkor annál a pénztárnál lehet majd alkudozni a csajszival. (A másik kasszánál egy srác szolgált ki.) Nem tévedtem: a csajnál egytől-egyig Cullen-címeres kulcstartók voltak, és az én kedvemért szerzett farkasosat. :D Köszönet neki érte! :)

Kicsit még várnunk kellett, mert még takarították a termet, de végül elfoglalhattuk az előre lefoglalt helyeinket. :)

Breaking Dawn – Part 1

A halál csupán az új kezdet ígérete!

Vigyázat! Spoilert tartalmaz!

Nekem nagyon, de nagyon tetszett a film. Végre láthattam valami kis életet Kristen arcán, bár a száját még mindig képtelen huzamosabb ideig csukva tartani. A nászéjszaka-jelenet gyönyörű lett. Pontosan olyan romantikusra és szerelemmel telire sikeredett, ahogy mindig is képzeltem. :) A csábítási kísérletekben Kristen egészen aranyos volt, és akadtak pillanatok, amikor kifejezetten szépnek láttam.

Robert ismét zseniálisan játszott; a sokk fenomenális volt. Amikor portugálul beszélt, elállt a lélegzetem. Igazából először fel sem fogtam, hogy idegen nyelven beszél, mert annyira szép volt a kiejtése, olyan természetesnek hatott. :)

Az viszont nagyon zavart, hogy Jacob pólóban flangál az erdőben, és nem azért, mert imádom nézni azokat a feszes, barna kockákat, hanem mert számomra pontosan ez különbözteti meg Edwarttól: a forró testhő, a harmónia a természettel, a heves vérmérséklet és az, hogy ő a farkasságából adódóan ösztönlény. A két karakterben nekem pont ez az, ami annyira vonzó: egymás ellentétei, mégis mindketten megtennének mindent a szeretett nőért. A lelkük mélyén nem is különböznek annyira, mint amennyire gondolják. Tudom, tudom, a többiek eltunyultak; nem lett volna fair velük szemben, ha Taylor felsőtestét többet mutogatják. Egyébként szégyelljék magukat! Egy farkasnak nem lehet pocakja!

Igazat kell adnom Stigunak, én is hiányoltam a filmből „Jacob könyvét”. Aki nem olvasta a történetet, egyáltalán nem fogja érteni a lényeget, hiszen azok is kevesen értik, akik olvasták. A számomra legszebb jelenet maradt ki a filmből: amikor Jacob Ephraim örököseként engedélyét adja, hogy Edward átváltoztassa Bellát. A fiú abban a pillanatban érik férfivá, és mond le élete szerelméről. Nagyon sajnálom, hogy ezt a megható, fontos momentumot kihagyták a filmből.

Leah letolása is kimaradt – sebaj, én megírtam :P –, amit Edward ordibálásával remekül kompenzáltak. :) Nekem nagyon tetszett, ahogy magából kikelve próbálja észhez téríteni Bellát.

Rosalie sem szerepelt túl sokat, és én ezt sem igazán díjaztam. A könyvben imádtam, ahogy Jake-kel húzták egymást. De sajnos 117 percbe nem lehet mindent belesűríteni.

Viszont azt nagyon eltalálták, amikor Edward meghallja Renesmee gondolatait. Bár ebből is jobban tetszik az eredeti, könyvbéli verzió. A farkasok gondolatátvitele viszont nem hagy kívánni valót maga után; remekül megoldották. :)

A bevésődés szintén a film egyik gyönyörű jelenete. Taylor remekül megoldotta a dolgot a műanyagbabával. :D Jake szemében benne volt minden, amit egy ilyen visszavonhatatlan és végzetes pillanatban érezhet egy alakváltó. :blush:

Az, hogy a falka rátámad Cullenékre, illetve a saját társaira… Nos, ez nekem egy kicsit sok(k) volt. Azt sem hiszem, hogy Jake átvágta volna a testvéreit, csak azért, hogy Cullenék vadászhassanak. Ezek a részek úgy érzem, nem sikerültek karakter-, illetve történet-hűre.

Mindent egybevéve nekem nagyon tetszett a film. Bill Condon nagyon eltalálta, hogy mire van szüksége a rajongóknak. :) A szívem azt hiszem, mostanra már megedződött, és csak néhányszor akartam szívrohamot kapni. Most egyáltalán nem is rettegtem attól, mint az Eclipse-kor, hogy vajon ki fog utána újraéleszteni. :D

A végén ámulatba ejtő volt, ahogy Bella megszépül és az altató dallamára felnyitja rubintvörös szemeit. :)

Miután a záró, Volturis-jelenetet is megnéztük, kábultan kivánszorogtunk a moziból. Összeszedtük Sacckát, készítettünk pár fotót, köztük egy csoportképet is a BD-plakát előtt. Ebben az esetben én voltam az az elvetemült, aki kitakarta Bellát. Azt hiszem, végre Atyust is sikerült teljesen elrontanunk, mert ő is lefotózta magát Jake-kel. :) Ő is kezdi átérezni ennek az egésznek a feelingjét. xD

Hazaérve nassolgattunk, beszélgettünk, dedikáltunk, végül elégedetten hajtottuk álomra a fejünket. :)

Vasárnap:

Kivételesen egy rokonnak sem jutott eszébe telefont ragadni, úgyhogy dél környékén magunktól ébredtünk. Megebédeltünk, összepakoltunk, igyekeztünk mindent megcsinálni, ami még tervben volt. Egy részét sikerült, másik részét nem. Szerencsére ez utóbbiból van kevesebb. :)

Atyus és Judit kikísért a hátsó teraszra cigizni, hátha megpillanthatják Stiguék cicáit. Paul ott feküdt a kertben békésen, élettelenül. Nagyon sajnálom szegényt, mert gyönyörű cica volt, és hogy miért viselte a Paul nevet?! Hármat találhattok! :)

Részvétem, Cica! :(

Miközben Stigu és az anyukája eltemették Pault, Atyus készített magának és nekem szendvicseket. Köszönöm, Baby, nagyon finomak voltak! ;) Aztán elindultunk a vonatra/buszra. Stigu Atyust kísérte Kőbánya-Kispestre, Judit pedig engem a Népligetbe. :)

Nagyon-nagyon jól éreztem magam, Csajok! :)
Köszönöm, hogy osztoztatok a sikerünkben! :)

Örülök, hogy ez alkalommal Atyus is el tudott jönni. :) Remélem, jól érezted magad. :)

A hétvége képes bizonyítékai:

Most pedig jöjjön a meglepetés! Egyszer már feltettem a Szerelmünk gyümölcse 2. fejezetét, de sajnos meghibásodott a Freeweb egyik szervere, és annak a négy napnak az adatai elvesztek. :( Nemcsak a bejegyzés, a felkerült novella, hanem a chatbe írt üzenetek is. A bejegyzés igazából csak annyit tartalmazott, hogy feltettem az új fejezetet, illetve még arról írtam, hogy Evelin és Judit is megkapták az elkészült Szeptemberi, illetve Októberi Hűséges Olvasónak járó képet.

Evelin még nem jelzett vissza, hogy tetszik-e neki Atyus alkotása, úgyhogy még egy-két napot várnék azzal, hogy megmutassam Nektek! De ami késik, nem múlik! ;)

Katherine-nel is zajlanak az egyeztetések az első ajándéknovella témáját illetően, úgyhogy amint mindent sikerül megbeszélnünk, nekilátok a megírásának. :)

Most pedig íme a Szerelmünk gyümölcse című történet második fejezete: 2. Remény. :)

Akinek nem sikerült akkor elolvasnia, annak jó olvasást kívánok hozzá! :)

Természetesen ez a fejezet is számít a Hűséges Olvasó játékban. :)

Zsuzsa! A hozzászólásodról kaptam e-mailt, úgyhogy az szerencsére nem veszett el. :) Be is másoltam a fejezethez. :)

Judit! Neked újra válaszolni fogok az előző Mozaik című bejegyzésnél, mert sajnos az elveszett. :(

Szép álmokat Mindenkinek! :)

Szeretettel:
Aby <(@ˇvˇ@)>P.S. Hétvégén érkezik a történet harmadik, befejező fejezete, Feloldozás címmel. ;)

{lang: 'hu'}
7 hozzászólás
 1. Stiga szerint:

  Sziasztok!

  Nagyon jó volt ez a hétvége, megint nagyon sokat röhögtünk (én legalábbis tuti), és nagyon jól éreztem magam. Ja, és a hasamon is meglátszik a hétvége… :S :))

  Örülök, hogy végre én is vendégül láthattalak titeket, remélem, hogy nektek is tetszett, és jöttök majd még hozzám. (?!) :D

  Puszi nektek. Stigu _@/”

  Ui.: Várom ám a hozzászólásokat az én beszámolómra is… :D

  • Aby szerint:

   Szia, Cica!

   Szerintem is nagyon jó volt. Örülök, hogy jól érezted magad, annak ellenére, hogy mennyire ki voltál purcanva. Én is sokat nevettem. :D Hoztuk a formánkat, na! :P xD
   Mármint kék-zöld foltok vannak a hasadon (pedig most a közeledben sem voltam), vagy más értelemben látszik meg?!

   Én mindenképpen megyek még hozzád, a többiek nevében nem nyilatkozhatom. :)
   Nagyon jót aludtam mellettetek. :D

   Pussz.
   Aby < (@ˇvˇ@)>

   P.S. Nemsokára én is írok hozzád. ;)

   • Stiga szerint:

    Hát, nem, nem kék-zöld a hasam (nem vagyok Bella!!!), hanem kicsi téli melegítő-réteg kúszott fel. :) Úgyhogy tavasszal megint koplalás lesz… :S :))

    Kivételesen én is jól aludtam, bár igaz, nem közvetlenül mellettem feküdtél. :D

    Pusz :)

    • Aby szerint:

     Gondoltam, hogy erről van szó, de azért biztos, ami biztos, rákérdeztem. :P :D Rám is rám fog férni a koplalás, ebben biztos vagyok. :S

     Úgy látszik, ez a titka: nem szabad egymás mellett feküdnünk. :D

     Cupp. :)

     < (@ˇvˇ@)>

 2. Mile Judit szerint:

  Szia Drága!

  A hétvége remek volt, nagyon jól éreztem magam! Nagyon szeretek veletek lenni / remélem nem untok meg, hogy ennyiszer találkozunk. /. Stigunak üzenem, hogy szívesen megyek hozzájuk legközelebb is. :) Mind a két film nagyon tetszett, örülök, hogy Atyus is láthatta az Abductiont. :)
  A BD is nagyon tetszett, külön élmény volt számomra veletek nézni, már edzett vagyok! :D Remélem a következőre is együtt megyünk! Azóta megnéztem még egyszer, sikerült szereznem tetkós kulcstartót is, a Te módszereddel, átálltam a másik sorba a csajhoz, és külön kértem, és kaptam is. :D
  A könyvbemutató nagyon jó volt, tetszett, nagyon örülök, hogy már a második, amin ott lehettem. :)
  Még egyszer gratulálok, és végtelenül büszke vagyok Rátok! :D
  A könyv nagyon jól mutat a polcotokon! :) A dedikálásod nagyon meghatott és mérhetetlenül jól esett, az érzés kölcsönös. :heart:
  Öröm volt Veletek a hétvége, jó hogy Anita is el tudott jönni. :)
  Várom a következő talikat, mindegyik egy külön élmény! :D
  Puszi: Judit

  • Aby szerint:

   Szia, Anyu!

   Már megint ez a szöveg, hogy megununk… Hidd el, hogy mindannyian nagyon örülünk neki és büszkék vagyunk, hogy része vagy a mi kis társaságunknak. :) Boldog vagyok, hogy annak idején a segítségedre lehettem. Amikor erre gondolok, mindig a Remember me című filmről írt bejegyzésemben írtak jutnak az eszembe: “Mindannyian hatással vagyunk más emberek életére, akár a metrón futunk csak össze az illetővel, akár egy fedél alatt élünk vele.” Büszke vagyok, hogy hatással lehettem rád. :)

   Én is örülök, hogy összejött és Atyus is láthatta a filmet. :) Azt hiszem, mi is kezdünk megedződni: már nem reagálunk annyira szélsőségesen, ha ez a két csodaifjú feltűnik a filmvásznon. :D
   Természetesen a következő részt is együtt nézzük! Ez nem is kérdés! ;)

   Na, ugye, hogy ugye, hogy ugye? Az én módszerem a nyerő! :D :P

   Örülök, hogy a könyvbemutatón is jól érezted magad, és hogy már a második volt, amin ott voltál. :) Köszönöm, hogy támogatsz minket! :) :heart:
   A dedikáló szöveg a szívemből jött, nagyon sokat jelent nekem, hogy mellettem állsz. :) :heart:

   Igen, minden találkozó egy külön(leges) élmény. ;) Én is nagyon örülök, hogy Atyus is el tudott jönni. Sokat jelentett, hogy ott volt velünk. :)

   Már nagyon várom a következő, jövő heti talinkat. :) Sosem voltam még sanzonesten. :D

   Köszönöm szépen a hozzászólást! :)

   Pussz.
   Aby < (@ˇvˇ@)>

Szólj hozzá!