2015. március 20.

Gaia, az angyal vét az ősi törvény ellen: beleszeret egy démonba. A titokra fény derül, ezért választásra kényszerül a gyermek élete és az égi lét között.
Ezt a novellát 2010 májusában egy pályázatra írtam. Egy régi kedves fanfictionírónak, Alice23-nak ajánlottam, aki akkortájt szüntette meg a blogjait. Azóta átesett egy elég kegyetlen átíráson.
Eleonort a legnagyobb veszteség érte, amit egy nő elszenvedhet: elvesztette egyetlen igaz szerelmét. Egy este azonban a férfi ott áll előtte teljes valójában.
Ezt a novellát az Aposztróf-Corvin Novellapályázatra írtam, és az első olyan alkotásom, ami nyomtatásban megjelent, nevezetesen 2010 decemberében az Aposztróf Kiadó Dimenziók – 57 mai magyar novella című kötetében.
Megan mindennap felolvas George-nak. A hóbortos öregúr állandóan fényes gömbökről beszél neki, amik körülveszik és védelmezik az embereket. A lány csak mosolyog a történetein, de egy nap különös dolog történik…
Ez a novella a Sünbarát oldal Te nem lennél zavarban, ha bennégnél az avarban? – Kreatív Kampány Pályázatára született.
Az őszi avarégetés folyamán sajnos gyakori baleset, hogy az avarkupacban rejtőző, alvó sünik bennégnek a halomban. Azonban ezeknek a baleseteknek jórésze megelőzhető lenne az avar átpakolásával. Ebben az írásomban erre szeretném felhívni a figyelmet.
2011 áprilisában a tanítványi láncolat irodalmi klub pályázatot hirdetett Három az egyben címmel. Ennek a kiírásnak a végeredménye a Hangadó című hangoskönyv, melyen hallható ez az írásom.
Nathan, a fiatal fiú kemény környéken éli mindennapjait. Hűséges társa, Buddy, a keverékkutyus, aki minden délután a tömbház bejárata előtt várja haza gazdáját. De egy nap nem tud parancsolni az ösztöneinek, és egy macska után iramodik.
Ezt a novellámat a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóház Sárkánypályázás című kiírására született. Nem sokkal maradtam le vele a dobogóról. Meseátirata Tavaszünnep címmel 2015 szeptemberében nyomtatásban megjelenik Az én mesém 8 című kötetben a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ gondozásában.
Kínában hamarosan beköszönt az újév, a sárkány évét a kígyóé követi. Miközben a két állat az ünnepi felvonulás részeként egymásnak esik, komoly szócsata zajlik a felhők között is.
2012 végén nyomtatásban megjelent az Ünnep című irodalmi antológiában az Info-Szponzor Kft. gondozásában.
A kicsi Adrienn életében először lát csillagszórót, amely mint a szeretet szimbóluma marad meg gyermeki lelkében.
Ez a novella 2010-ben egy blogos pályázatra született, amin I. helyezést értem el. A jelentkezőknek egy képhez, aminek a hangulata már elsőre nagyon megfogott, kellett írniuk egy történetet. Abban az időben forgatták Pesten a Bel Amit, így a férfifőszereplő neve nem véletlenül az, ami. Az említett képet láthatjátok a novella oldalán.
Marion szerelmének egy napon nyoma veszik. A lány az édesapjával és egy csapat szolgálóval indul a keresésére a közeli, baljós erdőbe. Egy kismadár szegődik a nyomukba, és Mariont egy titokzatos ösvény felé vezeti.
A fiatal nő, Cora életében bekövetkezik a sorsdöntő pillanat: egy este kedvese megkéri a kezét. Úgy tartják, minden nő erről álmodik, de Corát kételyek gyötrik.
Ezt a novellát 2010-ben írtam Stiga születésnapjára, aki nagy szerepet játszott a főszereplő megszületésében. Az eredeti címe Téli álomséta – egy blogos pályázat nyomán adott volt. Azóta újjászületett; átesett egy átíráson.
Szenteste a család legkisebb gyermekének tizenhatodik születésnapját ünneplik. A lány különleges adottsága ezen az éjjelen nyilvánul meg először: furcsa álmot lát, amely a hűvös, téli éjszakába űzi.
2012 novemberében megjelent a Corvin-Aposztróf Novellapályázat keretében az Aposztróf Kiadó  gondozásában a Dimenziók 3 – 57 mai magyar novella című antológiában.
Lilith lomtalanítására készül édesanyjával a nagyszülei házában, és közben rég feledett titkokra talál.
2012 decemberében nyomtatásban megjelent az Accordia Kiadó Prima verba 2012 című antológiájában.
Lívia fontos megmérettetés előtt áll: ma van az államvizsgája. De vajon a kimerültség, az áttanult éjszakák és a hosszú órákon át tartó vonatozás milyen hatással lesz rá és a teljesítményére?
Lilla egy nap az otthonához közeli tó partján egy ázott-fázott kiscicát talál. Az édesanyja beleegyezik, hogy megtartsák, de a családnak már van egy kedvence: Buksi, a vizslakölyök.
Ez a novella az első önálló írásaim egyike és az Olasz szandál blogos pályázatra született.
Jacqueline egy drága olasz lábbelit kap a barátnőjétől születésnapi ajándékként. Miután egy esős napon elhagyja a szandált, furcsa álma támad.
Ez a novella az Aposztróf-Corvin Novellapályázatra született, és az Aposztróf Kiadó különdíjjal jutalmazta az Összetörve című novellámmal együtt. 2011 novemberében a Kiadó Új dimenziók – 57 mai magyar novella című kötetében jelent meg nyomtatásban.
Jacob az egyetem mellett önkéntesként dolgozik egy idősek otthonában. Jó ideje felolvas egy alzheimer-kórban szenvedő hölgynek, aki semmilyen módon nem kommunikál vele. De egy nap különös dolog történik: Judith a férje nevén szólítja Jake-et.
Ez a novella az Aposztróf-Corvin Novellapályázatra született, és az Aposztróf Kiadó különdíjjal jutalmazta az Önzetlenül című novellámmal együtt. 2011 novemberében a Kiadó Új dimenziók – 57 mai magyar novella című kötetében jelent meg nyomtatásban.
A történet főszereplője egy felelősségteljes, kitűnő eredményekkel büszkélkedő főiskolás lány, akinek az élete egyik percről a másikra teljesen megváltozik.
Ez a novella egy blogos pályázat, A zene szárnyain című pályázatra született, és közönségdíjat nyert. Minden résztvevő kapott egy ihlető zeneszámot, amit hallgatva ezt a történetet vetettem Wordbe.
A főszereplő egy férfi, aki elveszti a feleségét, és az ő halála mindent megváltoztat.
A XVII. századi Párizsban boszorkányt égetnek. Ki áll a máglyán és hogyan került oda? Ezt mesélem el ebben a történetben.
Ezt a novellát gyermekkori élmények ihlették, és egy blogos, Pillangóhatás című pályázatra született, amin 3. helyezést értem el.

 

„Ha egy pillangó meglebbenti a szárnyát Tokióban, az akár hurrikánt is előidézhet New Yorkban.”
Az életünket a legjelentéktelenebbnek tűnő események is befolyásolhatják, de mi a helyzet a céllal?
Egy blogos pályázaton 3. helyezést értem el ezzel a novellával. Több vers közül ki kellett választani azt az egyet, amely a legjobban megihletett, és írni egy történetet. A költeményt a novella elején olvashatjátok, illetve a születése alatt egy jól ismert zeneszámot hallgattam: Enya – Only time című dalát. 2012. június 7-én nyomtatásban megjelent az Aposztróf Kiadó Szó-kincs 2012 című antológiájában a 83. Ünnepi Könyvhét alkalmával.
Ezt az írásomat egy nagyon kedves olvasómnak és barátomnak, Juditnak ajánlom, aki nagyon közel áll a szívemhez. Ez az ő novellája.
Az édesapa két lányával érkezik az elhagyatott kertbe, amely fájdalmas emlékeket idéz. Végső, mindent lezáró döntést hozott. Itt az ideje, hogy feleségével is közölje az elhatározását.
{lang: 'hu'}
Szólj hozzá!